Dag nio av skriv utmaningen (typ sådär tre månader efter), och ska jag beskriva saker som gör mig glad. 

Man uppleva glädje på olika sätt, exempelvis lycka eller munterhet. Vilket gör att den underliggande orsaken också skiljer sig. Exempelvis, runt strosandes i staden med en podcast i öronen kan göra mig på otroligt bra humör, få mig att skratta och uppskatta omvärlden. Lika, ett gott umgänge med kompisar, en sittning eller tid med nära och kära. Andra tankar kring glädje är, avsaknaden av förpliktelser där det inte finns någon fundamental stress och möjligheten för avnjuta tiden blir allt mer sannolik. 

Vad gör mig glad? 

Att känna samhörighet i en grupp människor vars sällskap jag uppskattar, gör mig glad. Där man kan uttrycka sig lite hejdlöst (inget extremt!),  skämta samt känna förtröstan på gruppen och våga dela med sig. Det behöver inte vara någon speciell tillställning, utan bara att vara tillsammans, filosofera lite.

Utöva aktiviteter gör mig väldigt glad, både i grupp och individuellt. Det finns något meditativt med det, däremot var det längesen jag spelade padel eller likande med kompisar, vilket det verkar vara en avsaknad av intresse i den skaran jag hänger. 

Tidigare under gymnasietiden fann jag väldigt mycket ro och fröjd i att titta på serier. I synnerhet friends, har spenderat alldeles för mycket tid framför sitcoms, men det gör mig glad. Vilket jag heller inte gjort sedan jag flyttade till Linköping. Mycket har verkligen förändrats under detta år. 

Att titta tillbaka på tiden i retrospekt och försöka identifiera tider då man upplevde glädje känns så dunkelt, och tillgjort. Den sociala konstruktionen av vad som ska vara roligt påverkar synnerligen, exempelvis på resor eller utflykter känner jag ibland inte alltid glädje, men på semester är man glad så är det bara. Jag har bara spånat tankar. Dessutom tycker jag det är svårt att veta vad som gör mig glad.